Moguće spajanje BH Telecoma i HT Mostara

Bez autora
Jan 04 2012

Ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić rekao je danas da se razmatra mogućnost ujedinjenja dva telekom i poštanska operatera u ovome entitetu od kojih je u telekomu sa sjedištem u Mostaru suvlasnik i T-Hrvatski telekom iz Zagreba. Imamo dva telekoma i dvije pošte, a ujedinjenjem u jednu dobilo bi se na učinkovitosti, brzini, prihodima, smanjenju administracije. Ujedinjenjem bi se povećala i konkurentnost u odnosu na M-Tel iz Republike Srpske kojega je prije pet godina privatizirao srbijanski telekom i koji od tada povećava tržišni udjel u cijeloj Bosni i Hercegovini. U Federaciji BiH funkcionira BH Telecom sa sjedištem u Sarajevu i HT Mostar sa sjedištem u Mostaru koji pokrivaju uglavnom većinska bošnjačka i hrvatska područja. Ministar Bijedić je odbacio mogućnost da vlada u ovoj godini privatizira BH Telecom unatoč brojnim problemima i projiciranom proračunskom deficitu.

Moguće spajanje BH Telecoma i HT MostaraMinistar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić rekao je danas da se razmatra mogućnost ujedinjenja dva telekom i poštanska operatera u ovome entitetu od kojih je u telekomu sa sjedištem u Mostaru suvlasnik i T-Hrvatski telekom iz Zagreba.

Imamo dva telekoma i dvije pošte, a ujedinjenjem u jednu dobilo bi se na učinkovitosti, brzini, prihodima, smanjenju administracije, rekao je Bijedić za mostarski Dnevni list.

Po njegovim riječima ujedinjenjem bi se povećala i konkurentnost u odnosu na M-Tel iz Republike Srpske kojega je prije pet godina privatizirao srbijanski telekom i koji od tada povećava tržišni udjel u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U Federaciji BiH funkcionira BH Telecom sa sjedištem u Sarajevu i HT Mostar sa sjedištem u Mostaru koji pokrivaju uglavnom većinska bošnjačka i hrvatska područja.

Ministar Bijedić je odbacio mogućnost da vlada u ovoj godini privatizira BH Telecom unatoč brojnim problemima i projiciranom proračunskom deficitu.

"Oko toga još nema govora i mislim da to nije rješenje", dodao je Bijedić.

Suvlasnici HT-a Mostar su Federacija BiH koja ima udjel od 50,10 posto, T-Hrvatski telekom iz Zagreba je vlasnik 39,10 posto udjela, Hrvatska pošta Zagreb 5,23 posto, a mali dioničari imaju 5,57 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik